DÖBRÖSSY PÉTER

Thor Coach

„Kiskorom óta része a sport a mindennapjaimnak. 11 évig versenyszerűen kajakoztam, majd az egyetemi évek alatt a kondizásban találtam új hobbira. Ez a hobbi egyre jobban kezdett érdekelni, és ennek köszönhetően kerültem a Thor Gymbe, ahol funkcionális edző képesítést szereztem. Emellett testnevelő-gyógytestnevelő-egészségfejlesztő diplomával rendelkezem.

Az edzések során elengedhetetlen a jó hangulat, és az egyéni sajátosságok figyelembevétele. Igyekszem mindenkinek megtalálni a legoptimálisabb gyakorlatokat, kialakítani a helyes testtartást, fejleszteni a mobilitást és stabilitást. Mindenkit szeretettel várok, aki fogyni, erősödni szeretne, javítana a közérzetén és növelné az állóképességét csoportos edzés vagy személyi edzések keretein belül.

Végzettség:

  • Thor FMT (2019)
  • Testnevelési Egyetem – Testnevelő-Gyógytestnevelő-Egészségfejlesztő (2020)

Ismerjétek meg Petit, a decemberben készült villáminterjún keresztül!

Történelmi pillanat, a Thor Vác első FMT edzőjeként mutatkozhatsz be, ezúton is gratulálunk! Mesélj magadról néhány mondatban! Mint a legtöbb edzői pálya felé kacsintgató, te is gyermekkorod óta a sport szerelmese vagy?


Igen. Már egészen kis koromban kapcsolatba kerültem a sporttal, mivel sportos családból származom, így a testmozgás egyértelmű és természetes részét képezte az életemnek. 19 éves koromig versenyszerűen kajakoztam, mellette a maradék szabadidőmben is szívesen mozogtam, barátokkal fociztam, síeltem. Az egyetemi évek alatt a kondizásban találtam új hobbira, és célom minél több embernek átadni az eddig megszerzett tudásomat és megszerettetni velük a testedzést. Januárban végzek a Testnevelési Egyetemen testnevelő-gyógytestnevelő-egészségfejlesztő szakon.

Jól hangzik! Akkor mondhatni a “véredben van” az aktív életmód! A diplomavédéshez/államvizsgához pedig egy kalappal!
Te és a Thor Gym.. Honnan a kapcsolat?

A Thor Gym-mel egy TF-es rekreáció tábor keretein belül ismerkedtem meg, ahol egyből szimpatikus volt a légkör, látszott az edzők hozzáértése, és a gépek nélküli változatos edzésmódszerek is szimpatikusak voltak. Ezek akkoriban még mind újdonságnak számítottak, de azóta a termek népszerűsége látványosan nőtt. A tábor után követtem a Thor munkásságát és úgy gondoltam az FMT képzésben nagy lehetőség rejlik. Jelentkeztem és tavaly nyáron sikeresen el is végeztem. A Thor termekben dolgozó edzők tudása országszerte elismert és az imént említett FMT az egyik legnívósabb képzés. Az edzések tervszerűen vannak felépítve, a nulláról kezdők ugyanúgy megtalálják a kihívásokat, mint a tapasztaltabb sportolók.

Köszönjük az elismerő szavakat, nem titok, tudatosan próbáljuk magasra tenni a lécet, ami a szakmaiságot illeti. Mik a személyes célkitűzéseid a jövőre nézve?

Célom, hogy minél több emberrel megszerettessem a funkcionális edzést, megtanuljanak fájdalom és sérülések nélkül edzeni, visszanyerjék az önbizalmukat és egy jó közösségbe szívesen járjanak edzeni. Online eddig is követtem a Thor-os eseményeket, edzőtáborokat, csapatépítőket, örömmel töltene el ha egy olyan összetartó légkört sikerülne Vácon is kialakítani, amilyen a többi teremben már működik. Folyamatosan szeretném bővíteni a tudásomat, amire a Thorban van is bőven lehetőség, valamint később szeretnék élsportolókkal is foglalkozni.

Ambiciózus célok, szorítunk, hogy mihamarabb sikeresen elérd a fentebb említetteket! Mit üzensz a közeljövőben hozzád érkezőknek?

Jöjjenek bátran, higgyenek magukban, és a szorgalmas, kemény munka garantáltan meghozza majd a gyümölcsét.